זמין במלאי
139.00 ₪
-
+
סקירה כללית

שמן בוראג'

 

שם בוטני: Borago Officinalis

שמות נוספים: זיפן, Star flower

 

המחיר אינו כולל משלוח

שמן בוראג'

 

שם בוטני: Borago Officinalis

שמות נוספים: זיפן, Star flower

 

בוראג' הוא צמח במקורו מאיזור המזרח התיכון, מגדלים את הצמח בעיקר בגלל השמן אשר מפיקים ממנו [1].

 

שמן בוראג' מופק מזרעי צמח הזיפן ונחשב כשמן צמחי יוקרתי ביותר בתעשיות הקוסמטיקה, משמן בוראג' משמש כמרכיב מועדף וכבסיס שמן צמחי מצוין לקרמים ומשחות יעודיות.

 

זרעי בוראג' מכילים כ 26-38 אחוזי שמן שמתוכם 17-28 אחוז חומצה גמא-לינולנית (GLA), המקור העשיר ביותר הידוע [2], שמן בוראג' מכיל גם חומצה פלמיטית, חומצות שומן, חומצה סטארית, חומצה אולאית, חומצה לינולאית.

 

בעולם צמחי המרפא שימש שמן בוראג כנגד מחלות עור כמו אקזמה, דרמטיטיס סבוריאה, דלקת מפרקים שגרונית, מתח, תסמונת קדם וסתית, סוכרת, הפרעות קשב וריכוז (ADHD), תסמונת מצוקה נשימתית חריפה (ARDS), אלכוהוליזם, כאבים ונפיחות (דלקת), מחלות לב ושבץ [3].

 

שמן בוראג' אסור לשימוש נשים בהריון.

 

מקורות מידע:

1.      https://en.wikipedia.org/wiki/Borage

2.      http://www.nnfcc.co.uk/publications/nnfcc-crop-factsheet-borage

3.      https://en.wikipedia.org/wiki/Borage_seed_oil

 

כתוב חוות דעת שלך
כתיבת חוות דעת יכולה להיעשות רק על ידי מי שרשום במערכת, וכל חוות דעת תהיה חייבת להיות מאושרת לפרסום.שמן בוראג' זיפן
הדירוג שלך