שמן גלבנום חלבנה

מק"ט
5070291
זמין במלאי
90.00 ₪
-
+
סקירה כללית

שמן גלבנום חלבנה

שם נפוץ Galbanum כלך
שם בוטני Ferula Galbaniflua
ארץ מקור הודו

המחיר אינו כולל משלוח

שמן גלבנום חלבנה

שם נפוץ Galbanum כלך
שם בוטני Ferula Galbaniflua
ארץ מקור הודו

שמן גלבנום חלבנה אינו דבר חדש, זה מכבר היו ידועות איכויות השמן מאז ימי רומי העתיקה ותרבות יוון העתיקה, בזמן ההוא שמן גלבנום חלבנה נשרף במקלות קטורת, ובעירבוב העלים במי האמבט.

שמן חלבנה גלבנום שימש את אנשי התרבות העתיקה כקטורת, ובמצרים אף השתמשו בשמן גלבנום חלבנה לתהליכים קוסמטיים.
הצמח גדל בעיקר באיראן ובהודו, שמן חלבנה גלבנום מופק משרף הצמח, צבעו של השמן כהה.

שמן גלבנום חלבנה משמש בדרך כלל במזרח לטיפולים העשויים לעזור למקרי דלקות ופצעים, צלקות וכן בבעיות עור, ברונכיטיס, עוויתות הקלה על מעברי האוויר בשימוש חיצוני, עוד השתמשו בשמן גלבנום חלבנה במקרי קלסטרופוביה ואגרופוביה (פחד ממקומות ציבוריים הומים)

בתקופת התנ"ך השתמשו בגלבנום כשמן משחה, שימושו העיקרי של שמן אתרי חלבנה גלבנום היה כמחדש תאי עור.

ריחו של שמן גלבנום חלבנה היה חשוב מאד בעת העתיקה עבור טיפול בבעיות פסיכוסומטיות מסוימות, וכן בעת התקפי חרדה הנגרמים על ידי מתח, ריחו גורם לתחושת עונג ומרומם את הנפש והנשמה ולשינה טובה, ריחו כך אומרים, דוחה חרקים.

בעת העתיקה האמינו כי שמן גלבנום חלבנה הוא שמן אנטי זיהומי, אנטי עויתי ושימש לעיתים קרובות כתרופה לכאבי שרירים אצל ספורטאים.

ריחו של שמן גלבנום חלבנה הוא די ייחודי, ככל שמריחים יותר, ריחו הופך להיות מתוק יותר.

באופן לא מפתיע, שמן חלבנה גלבנום מאוד הוערך בעת העתיקה, החל מבני ישראל שם שימש בבית המקדש והיה אסור בשימוש "חולין", דרך המצרים וכלה בארצות המזרח.

שמן גלבנום חלבנה מכיל בעיקר:

Pinene, cadinol, cadinene, myrcene

כאשר יוצרים תערובת שמנים אתריים (סינרגיה), שמן גלבנום חלבנה מוסיף נופך של ריח עלים טריים לארומה, יש להקפיד על מינון מדוייק.

שמן גלבנום חלבנה משתלב היטב עם:
שמן גזר זרעים, שמן גרניום, שמן לבנדר, שמן ורד.

אין להשתמש בשמן גלבנום חלבנה על פצעים פתוחים או דימומים, נשים בהריון ומניקות.

כתוב חוות דעת שלך
כתיבת חוות דעת יכולה להיעשות רק על ידי מי שרשום במערכת, וכל חוות דעת תהיה חייבת להיות מאושרת לפרסום.שמן גלבנום חלבנה
הדירוג שלך